Bild

Gott Slut och Gott Nytt!

31 Dec

Gott Slut och Gott Nytt!

2011 är snart slut och jag kan summera det som ett år med mycket kul men även mycket jobbigt.
På en roliga planhalvan minns jag många kul saker i hunderiet; började träna sök på allvar i våras och vi har även tävlat sök och lydand med hyfsade resultat för den träning vi lagt ned. Känner även att jag äntligen fått ordning någorlunda på mina tävlingsnerver och Cånny är en underbar hund att träna och tävla med och jag går sällan eller aldrig från planen med några negativa tankar utan alltid med ett leende på läpparna. Cånny är många gånger den som fått mig på rätt köl i humöret när det varit på väg att kapsejsa totalt.
Jag minns oxå vår resa till Rhodos då svärmor fyllde 70 år. En resa som jag hade vissa farhågor om men den blev hur lyckad som helst och familjen fick plötsligt upp ögonen för att resa på charter, vilket aldrig varit min och Anders grej.
En annan höjdpunkt var Midimys-lägret – vad många underbara nya vänner man fick, samtidigt som man fick fördjupad vänskap med de vänner man redan kände. Och så många tips och råd och självförtroendet fick en välbehövlig kick. Fick även upp spårmotivationen på både mig och Cånny rejält och det lättade mitt hjärta en hel del.
Sedan har det varit ett fantastiskt år för både Heidi och Viggo i simning. Heidi har utvecklats nåt otroligt i simningen och har gjort personbästa på alla grenar och tävlingar utom sista tävlingen för året. En helt otrolig utveckling och hon är taggad till tänderna inför nästa säsong. Hon fick även opererat bort en polyp nu innan jul som täckte ca 75% av ena näsgången så hon känner redan nu att det är mycket lättare att andas. Hoppas nu att hon kan slippa och bli som mig som har fått kroniska besvär i bihålorna….
När det gäller Viggo så har oxå gjort stora framsteg och blivit uttagen till bl a distriktsfinal i lagkapp trots sin låga ålder och han har börjat tävla på allvar och fått priser under 2011. Simnaingen har även gett oss nya vänner och man har fått förmånen att vara funktionär i en klubb med en härlig vi-känsla – gansk ovanligt idag tyvärr.
När vi är inne på simningen så har jag också lärt mig crawla hyfsat under 2011, något jag verkligen sett som en utmaning.
En annan utmaning som jag tyvärr inte lyckades hålla vid liv riktigt var att jag även gick ner ca 8 kilo under våren – nu är jag nästan tillbaka igen men jag har numera känslan av att jag faktiskt kan om jag verkligen vill. Hösten har varit tuff psyiskt så jag har inte orkat ta tag i detta trots jag numera vet att jag mår så mycket bättre. Men motivationen för att ta tag det inför våren 2012 känns stark.
Under hösten fick jag även möjligheten att komma med på en silversmideskurs och i början kändes det som jag inte klarade av det men så småningom fick jag till både det ena och andra smycket och fantasin började sprundla. Det var en härlig känsla att fundera ut och designa sina egna smycken och det gav mig mycket energi så jag orkade med i vardagen.
Släktträffen i höstas var oxå en riktig höjdare och det är ett projekt som länge legat och grott i min hjärna och äntligen blev det av med hjälp av mina goa bröder och min svägerska och deras barn. Och det blev så lyckats som jag endast i fantasin vågade hoppas på!
På jobbet har det varit tufft men att man fått så fantastiska kollegor gör att man orkar i vardagen. Har under året känt en vänskap med många kollegor och det har utvecklat mig en hel del som människa och bättrat på det sociala självförtroendet en hel del.

På den jobbiga planhalvan har det varit att jag mer eller mindre hela tiden känt mig otilräcklig för jobbet, familj och vänner. På jobb har vi kört ett alldeles för högt tempo under hela året så man har varit helt slut när man kommit hem och inte orkat med familjen och ett socialt umgänge. Att känna hela tiden att man får sänka sina kreativa ambitoner för att hinna med tär till sist så mycket på en att man börja tvivla på sin egen förmåga och tappar lusten. Dessa tankar har jag försökt hålla undan så gott jag kunnat men ofta har det varit svårt och man har tillat dit och deppighheten och ångesten har varit påtaglig och man känt sig helt enkelt usel som människa. Har konstant dåligt samvete för min mor som behöver mer stöd, för min familj som får stå ut med en grining och trött fru och mamma, vill hjälpa mina barn med läxorna mer, vänner som vi sällan hinner eller orkar träffa, hundarna som inte får den träning eller motion som de behöver, ett hem som nätt och jämnt funkar, projekt som aldrig blir färdiga, en rygg och nacke som värker pg a stressen och att jag inte hinner träna som jag borde o s v….listan kan bli hur lång som helst.

Men jag har försökt prioritera barnens aktiviteter och lagt mycket av mitt enagagemang i föreningar till sidan. Denna tid med barnen kommer inte igen och snart vill de inte att vi ska vara med längre….så då får det hellre vara lite skit i hörnen, ett bygge som aldrig blir färdigt och understimulerade hundar….men samvetet är inte lika lätt att övertyga…..
Många undrar hur jag orkar med det tempo jag håller och jag har många gånger frågat mig vad jag gör för fel som alltid har en tidsbrist i mtt liv….vad ska jag välja bort osv…men hittar inget mer jag kan ta bort numera. För tar jag bort allt roligt så tror jag att min energi går förlorad oxå…Den enda sanningen jag kommit fram till är att jag dels har ett för engagerande och kul jobb samtidigt som jag har en engagerande och kul fritid så energin inte alltid till båda om det blir en obalans i livet…..Egentligen är en ynnest att ha ett roligt jobb samtidigt med en kul fritid…. Men sist men inte minst är man lyckligt lottad med en underbart stöttande make och familj som stöttar när det behövs men även ryter ifrån när det går för långt.

Nä nu har jag grottat ner mig alldeles i mina negativa tankar och det det är dags att se framåt istället!
Ett helt nytt år ger nya möjligheter! Och visst kan jag redan skönja en hel del positivt under 2012; vi ska få förstärkning på jobb, jag och Anders har en del projekt på gång som kan bli hur kul som helst, barnen som har så många goa kompisar och fritidsaktiviteter de gillar och brinner för, ett Midimys-läger att se fram emot, en ny silversmideskurs som jag fick i julklapp av Anders, ser framemot ett nytt tränings- och tävlingsår med Cånny då vi siktar på HKL sök och kanske tävla i lydnad i Danmark, en semester tripp till sommaren och kanske en resa till hösten och lite andra saker som jag inte riktigt vågar säga nåt om här ännu…..;)
Men framförallt hoppas jag att jag och min underbara familj får vara friska och krya så de kan njuta av allt som livet ger…..

Också har jag ett litet nyårslöfte till mig själv…..att lägga mig i tid och inte slarva med sömnen under 2012…men det blir tufft….

Om ni orkat läsa allt denna klagosång så vill jag önska er ett gott slut och ett fantastiskt 2012 och tack för ni lyssnade……;)

Hoo hoo
//Nattugglan

Lämna en kommentar